U Osijeku održan interaktivni seminar Kako obuzdati stres”

06.11.2018.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji sa Simbex Akademijom organizirao je seminar na temu: „Kako obuzdati stres“ u utorak 06. studenoga 2018. godine u svojim prostorijama.

Suvremeni način života pred nas stavlja izazove na koje ponekad nismo spremni. Vrlo često ti izazovi prerastaju našu sposobnost da se s njima nosimo, te dolazi do procesa koji nazivamo stres. Znanstvena istraživanja pokazuju da stres utječe na učinkovitost na poslu, odnose s drugim ljudima, kao i na druge aspekte života. On može imati negativan učinak na tjelesno i mentalno zdravlje – može čak mijenjati ekspresiju naših gena! Iako nam to nije uvijek očito, stres svakodnevno, malo po malo, mijenja naše tijelo i um. Ovo ste u nekoj mjeri možda osjetili i sami. Koliko često Vam se događa da ste mrzovoljni, dekoncentrirani ili nemotivirani zbog stresa? Jeste li zbog stresa ikada imali poteškoća sa zdravljem, obavezama na poslu ili u komunikaciji s drugim ljudima? Jeste li ikada poželjeli da ste drugačije reagirali u nekoj stresnoj situaciji?

Većina se nas tijekom života nosi sa stresom - kako god zna i umije. U djetinjstvu većinu nas uče kako trčati, ali ne i kako umiriti vlastito tijelo pod stresom. Učimo trošiti energiju, ali rijetki od nas na vrijeme saznaju kako energiju čuvati i pravilno rasporediti. Zamislite koliko bi drugačiji bio Vaš život da ste imali nekoliko jednostavnih ali učinkovitih alata za nošenje sa stresom! Ove alate, kao i druge korisne informacije o stresu polaznicima su predstavljeni na seminaru.

Tijekom interaktivnog susreta polaznici su saznali kako povećati vlastitu otpornost na stres i ostati staloženi čak i u najzahtjevnijim trenucima. Na seminaru su dani konkretni savjeti za prepoznavanje izvora stresa i učinkovitije rješavanje stresnih situacija., kroz praktične prikaz vježbi.  

Izvrstan seminar prema mišljenju polaznika, održala je Lina Višić, psiholog s iskustvom u području zdravstvene, kliničke i organizacijske psihologije.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina.

vrh stranice
vrh stranice