Turizam: Komisija pomaže turističkom ekosustavu praktičnim vodičem o financiranju iz EU-a

13.05.2021.

Komisija je jučer (12.5. 2021.) objavila Vodič o financiranju EU-a za turizam, koji prikuplja informacije o EU fondovima koji su dostupni ljudima i tvrtkama koje rade u turističkom sektoru.

Praktični vodič sadrži poveznice na relevantne web stranice programa EU-a na kojima čitatelj može pronaći poziv za dostavu prijedloga i informacije o svakom programu financiranja.
Također uključuje primjere dobrih projekata koji su se sufinancirali iz fondova EU u prošlosti.

 Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton rekao je: „Turistički ekosustav među najteže je pogođen pandemijom. Ovim novim vodičem Komisija želi pomoći ljudima koji rade u turističkom sektoru, uključujući mala i srednja poduzeća, u navigaciji i pristupu dostupnim financijskim sredstvima EU-a. Ovi fondovi EU pridonijet će oporavku turističke industrije i održivoj i digitalnoj tranziciji. "

Internetski vodič predstavlja nove programe EU-a uključene u proračun EU-a za 2021.-2027., krećući se prema održivijem, digitalnom gospodarstvu EU-a i prikuplja informacije o izvorima financiranja EU-a s najvećim potencijalom za potporu ulaganjima u turizam.

Dodatne informacije dostupne su na poveznici:
Vodič https://ec.europa.eu/growth/sectors/tourism/funding-guide_en

vrh stranice
vrh stranice