Treći sastanak partnera u Zagrebu

14.12.2015.

08. i 09. prosinca u Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu održan je treći sastanak partnera u projektu skillME. Sastanak je započeo predstavljanjem HUP-a i pozdravnim govorom Marije Šutina. Nakon prezentacije o HUP-u, Janja Petkovšek je iznijela dnevni red kojeg su partneri ranije usuglasili. Usvojen je zapisnik s drugog sastanka partnera koji je održan u srpnju 2015. godine u Rigi u Latviji.

Partnerima je prezentiran drugi Interni polugodišnji izvještaj o projektu koji obuhvaća razdoblje od svibnja do listopada 2015. godine te je prihvaćen predloženi način ispunjavanja timesheets.

GALERIJA
Najveća pažnja posvetila se trećem work package. Davorin Majkus je prezentirao aktivnosti koje se provode u području dizajniranja kurikuluma te su svi partneri iznijeli prijedloge koje nedostajuće vještine bi se trebale obuhvatiti projektom. Nesrazmjer dostupnih vještina i onih koje su potrebne u metalnoj industriji i elektroindustriji je iznimno velik te su partneri uložili značajan napor kako bi se izabrale one koje će zadovoljiti potrebe nacionalnih tržišta rada, ali ujedno odgovoriti i na zajedničke potrebe. U konačnici postignut je dogovor te su izabrana područja automatizacije, novih materijala, CAD/CAM i tehnička dokumentacija. Sužena područja obuhvatit će sljedeće:
• Automatizacija:
– Fokus na jednu temu: Machine vision system
– Ishod učenja: rukovanje sustavom s kamerom

• Novi materijali:
– Kompozitni materijali (kako, kemijska struktura, karakteristike, …)
– Korištenje uputstava proizvođača

• CAD/CAM: 5-osni CNC:
– Korištenje i čitanje dokumentacije
– Generiranje programa za CNC uređaje
– Simulacije
– Korekcije
– Tehnička dokumentacija

• Tehnička dokumentacija: Sheme, čitanje, dijagrami (hidraulika, pneumatika)
– Simboli, dijagrami
– Korištenje shema, kataloga proizvoda
– povezivanje elemenata, sheme sastavljanja

Voditelj projekta je izvijestio o monitoringu EACEA-e u rujnu 2015. godine te da je projekt dobro ocijenjen i vođen.
Četvrti sastanak partnera održat će se u Bratislavi 18. i 19. svibnja 2016. godine, a domaćini će biti Udruga elektroindustrije Slovačke.
vrh stranice
vrh stranice