Talent managementa

22.09.2014.

Prošli tjedan u Splitu je nastavljena suradnja Hrvatske udruge poslodavaca i udruge U4HR, održavanjem još jedne cjelodnevne radionice.

Prvo predavanje održala je Maja Crnjak, Predsjednica Udruge U4HR, na temu Talent managementa gdje je na primjeru Erste grupe opisana praksa provođenja, poteškoće s kojima se tijekom implementiranja procesa susreće HR odjel, ali i dobre strane cjelokupnog procesa.

Neka od ključnih pitanja koju su se postavljala su:
- Kako naći talente?
- Tko su potencijali i kako ih uopće prepoznati?
- Isplati li se ulagati u talente?
- Mora li mobilnost biti glavni kriterij?
Tijekom predavanja naglašena je važnost identificiranja ključnih vještina jer su upravo one važne za uspjeh organizacije.

Nakon predavanja o razvoju talenata, druženje u Splitu nastavilo se predavanjem Marije Kalinić i Jasne Rilović na temu Internog trenerstva i mentorstva koje su svoja iskustva rado podijelila sa okupljenim sudionicima.
Tijekom predavanja naglašena je važnost cjeloživotnog učenja, uz istaknut podatak da je u Hrvatskoj tek 2,6% osoba orijentirano na taj proces koji je ključan za gospodarski razvoj i pravi put za izlazak iz krize.

Pokretač internog trenerstva u kompaniji može biti loša komunikacija, kako bi informacije zaposlenicima dolazile od nadređenih, a ne kroz tračeve i glasine.
Nakon kratke pauze gdje su se sudionici odmorili, popili kavu i družili, održana je MBTI radionica koju je moderirala Hrvojka Kutle, također jedna od članica predsjedništva Udruge, tijekom koje su sudionici mogli steći uvid u vlastite strane i slabe točke.
Prije održavanja radionice, sudionici su putem e-maila riješili upitnik te ga dostavili predavačima koji su na temelju dobivenih rezultata za svakog pojedinca odredili tip ličnosti.

Tijekom radionice, svaki sudionik je za sebe prema određenim parametrima odredio tip ličnosti, te ga usporedio s dobivenim rezultatima iz upitnika, odnosno na kraju odredio 'best fit type' – tip koji ga najbolje opisuje.
vrh stranice
vrh stranice