Sastanak u Komori ( HKOI) u prosincu 2014.

19.01.2015.

04. prosinca 2014. u prostorijama Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije na inicijativu predsjednika HKOIG Vladimira Krupe održan je koordinacijski sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici sastavnica geodetske struke: ravnatelj DGU dr.sc. Danko Markovinović, zamjenik ravnatelja DGU Vladimir Majetić, predsjednik HKOIG Vladimir Krupa, član UO HKOIG Robert Paj, dekan GEOF dr.sc. Miodrag Roić, prodekan GEOF dr.sc. Siniša Mastelić Ivić, predsjednik HGD dr.sc. Milan Rezo, predsjednik Udruge geodetsko-geo informatičke struke (HUP) Damir Delač

Čelnici pet sastavnica geodetske struke podržali su inicijativu da se zajednički započne s radom na definiranju smjernica i izradi dokumenta ˝Geodetska politika˝ te da se pristupi izradi okvira za njegovo donošenje. Dokument će izraditi Radna skupina za izradu prijedloga dokumenta koju čine predstavnici svih sastavnica. Spremnost i opredijeljenost za izradu, zajednički koncept i poticanje daljnje aktivnosti vezane za inicijativu za donošenje dokumenata kojim će se unaprijediti geodetska struka sastavnice će prihvatiti potpisivanjem Izjave.

Prvi sastanak Radne skupine najavljen je za siječanj 2014. godine.

Također dogovoreno je da se kroz centralnu manifestaciju i aktivnosti u 2016. godini organizira promocija života i djela Ruđera Boškovića koji je na Generalnog Skupštini CLGE u Reykjaviku izabran za Europskog geodeta godine 2016. Sastavnice geodetske struke dogovorile su da se imenuje koordinacijsko tijelo koje će u 2015. godini dogovoriti i organizirati aktivnosti vezano uz događanja posvećena Ruđeru Boškoviću.

vrh stranice