Saponia i Global Compact Mreža Hrvatska na globalnom eventu Female Quotient’s Equality Lounge @ Davos

18.01.2022.

Na Female Quotient’s Equality Lounge @ Davos, događaju organiziranog u sklopu Svjetskog gospodarskog foruma, održan je panel u organizaciji UN Global Compacta na temu Kako unaprijediti žensko vodstvo u industrijama u kojima dominiraju muškarci. Na panelu je kao predstavnica Saponije i Global Compact Mreže Hrvatska sudjelovala Blaženka Ćiško-Anić, direktorica Instituta Saponije, uz druge uspješne poslovne žene koje su uključene u globalni program Target Gender Equality koji u Hrvatskoj provodi Hrvatska udruga poslodavaca kao nositelj lokalne mreže u Hrvatskoj. 

Neke od najbrže rastućih industrija su i one u kojima najviše dominiraju muškarci. Čak i tamo gdje je jednakost spolova prioritet, napredak često nije ravnomjerno raspoređen, s preprekama za postizanje reprezentativnosti žena na određenim korporativnim funkcijama. Tijekom ove sesije, žene lierice iz različitih industrija govorile su o tome kako su se osobno uhvatile u koštac sa stereotipima i podijelile svoja rješenja na pitanja poput: Kako možete postaviti realne, ali ambiciozne ciljeve za žensko vodstvo kada je sudjelovanje žena u radnoj snazi na iznimno niskoj razini? Kako osigurati fleksibilnost kada rad od kuće nije opcija? Kako bi se muškarci trebali angažirati u postizanju stvarne ravnopravnosti?

Tijekom tri dana, na ovom su se događaju okupili poslovni lideri i svjetski čelnici kako bi raspravili o globalnim imperativima uključujući ravnopravnost spolova, pravednost plaća, budućnost rada i klimatske promjene.

Više o programu Target Gender Eqaulity možete pročitati OVDJE.

Za više informacija o UN Global Compactu, programima koje provodimo i mogućnostima sudjelovanja, kontaktirajte Vali Marszalek, izvršnu direktoricu Global Compact Mreže Hrvatska, vali.marszalek@hup.hr; vali.marszalek@globalcompactcroatia.hr. 

vrh stranice
vrh stranice