„R'n'D Kolekcija 2016“

06.04.2016.

U zagrebačkoj Laubi „Kući za ljude i umjetnost“ (Prilaz Baruna Filipovića 23a), 31.03.2016., Regeneracija je otvorila svoju samostalnu izložbu tepiha i time predstavila svoju „R'n'D Kolekciju 2016“.
Od ideje, skice pa do konačnog produkta, dizajnere dijele procesi kreativnog izražavanja koji promišljanjem i realizacijom stvaraju sliku sebe i tvrtke te usmjeravaju tržište prema inovativnim proizvodima i novim vizualnim rješenjima.

Kolekcija je građena na temeljima važnih tradicionalnih vrijednosti, pretvarajući tematiku
svakodnevnog života u ekspresivnost. Odmak od utemeljenih konvencija klasičnih oblika i motiva, prisutan je u svakom produktu, uvažava boje i strukture kao bitan detalj kojeg tepih unosi u životni ili poslovni prostor. Personalizacija i prenošenje emocija su cilj kojim se približava pojedincu te stvara simbioza između dizajna i umjetnosti u važnost poimanja tepiha i izvan isključivih funkcionalnih namjena. Tepih postaje slika i preuzima dominantnost prostora, stvara poželjnost korištenja, a udobnost materijala nudi neodoljivu mekoću. Iskonska kvaliteta vunenog medija u novom suvremenom obliku izražavanja dio je novog pokreta koji oživljava tepih, daje mu „bezvremenost“ i dugotrajnost. Unutar kolekcije dominiraju izražajnost, modificirani svakodnevni motivi i svojstvo potrebitosti produkta kao integriranog dijela svakog interijera.

Kolekcija je spoj dva dizajnerska identiteta, Karmen Telišman i Marije Gradečak koje smiono osmišljavaju i oživljavaju komercijalnost u doživljaj jedinstvenosti.
Unutar kolekcije je predstavljen i inovativni proizvod „Lap“ kojeg je posebno i s ciljem dodavanja novih vrijednosti dizajnu tepiha dizajnirala Marija Gradečak.
Izložba „R'n'D Kolekcije 2016“ je trajala do 02.04.2016., a osim izlaganja tepiha, Regeneracija je osmislila i popratne sadržaje kao što je predavanje „Proizvodnja i dizajn“, čime je predstavila sve proizvodne procese izrade tepiha od ideje pa do konačnog produkta. Posvetila se i najmlađima te je osmislila već tradicionalnu „Laubicu“ (likovnu radionicu za djecu), na kojoj su u vodstvu dizajnerice, mladi kreativci iz recikliranog tekstila i vune izrađivali tepihe malih formata.

vrh stranice
vrh stranice