Održana radionica 'Dva sata za energetsku učinkovitost'

25.05.2016.

U Zagrebu je 24.svibnja 2016. održana radionica za tvrtke iz tekstilne industrije, članove HUP-Udruge tekstilne i kožne industrije. Radionica je organizirana u sklopu EU projekta SET – energetska učinkovitost u tekstilnoj industriji.
Cilj radionice je bio upoznati tvrtke s mogućnostima koje pruža SET – alat za samoprocjenu energetske učinkovitosti, obučiti ih kako ga koristiti, kako unijeti podatke o potrošnji energije i vlastitoj proizvodnji, kako iste analizirati, protumačiti dobivene rezultate.

SET alat za samoprocjenu omogućuje tvrtkama uvid u vlastitu potrošnju energije, primjere dobre prakse, moguća poboljšanja pri potrošnji energije i organizacije proizvodnje te vlastitu poziciju u odnosu na tvrtke iz iste djelatnosti. SET alat omogućuje također i kvalitetnije planiranje mogućih ulaganja u energetsku učinkovitost.
Radionica je organizirana za članove HUP-a (Galeb, Regeneracija, Čateks, Jadran tvornica čarapa.Stručnjaci iz talijanskog instituta ENEA (Nacionalna agencija za nove tehnologije, energiju i održivi gospodarski razvoj) održali su prezentacije o korištenju SET alata te bili podrška prisutnim predstavnicima tvrtki pri unosu, analizi vlastitih podataka.

Nakon kompletnog unosa podataka u SET alat od strane tvrtki, stručnjaci iz ENEA-e će rezultate analize s preporukama poslati do konca lipnja 2016.

24 i 25.svibnja 2016. godine stručnjaci iz ENEA, Samuele Branchetti, Marco Zambelli, Giuseppe Nigliaccio posjetili su Jadran tvornicu čarapa d.o.o. i Čateks d.d.

PREZENTACIJE:

1.EMM - SET - Introduction

2. EE and SET outputs analysis
3. SET Scheme
vrh stranice