Regionalna inovacijska platforma - Sporazum HUP-a RI i RRA PGŽ

23.07.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)  i Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije (RRA PGŽ)  potpisali su sporazum o suradnji sa ciljem razvoja i  promocije regionalnog inovacijskog ekosustava kroz RIMaP platformu. Sporazum je ispred HUP-a potpisao direktor Regionalni ureda Rijeka Nenad Seifert dok je potpis Sporazum sa strane RRA PGŽ stavio ravnatelj Vedran Kružić.

HUP će aktivno vršiti kontinuiranu motivaciju i informiranje svojih članova radi registriranja na RIMaP platformu te sudjelovanja u radu iste. Zajednički, u suradnji s RRA PGŽ i Sveučilištem u Rijeci,  HUP će sudjelovati u brojnim aktivnostima informiranja vlastitog članstva te uorganizaciji različitih vrsta događanja koji pridonose cilju umrežavanja gospodarstva s znanstveno-istraživačkim sektorom sa ciljem jačanja regionalnog inovacijskog sustava.

HUP i RRA PGŽ provoditi će zajednička medijska i ostala predstavljanja RIMaP platforme, poglavito kroz predstavljanje i promociju  uspješnih razvojnih projekata pokrenutih temeljem iste.

Što je RiMap?

RIMaP je regionalna digitalna inovacijska platforma za prijenos znanja između akademske zajednice i gospodarstva u Primorsko-goranskoj županiji sa ciljem razvoja inovacijskog ekosustava u regiji.

Projekt RiMaP platforme pokrenut je od strane Regionalne razvoje agencije PGŽ u sklopu projekta „PGŽ - Pametna regija“ uz podršku Primorsko-gornakse županije. U listopadu 2020. godine javna ustanova „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“ pokrenula je postupak jednostavne nabave izrade digitalne platforme za projekt „Regionalna inovacijska platforma“. 

Sveučilište u Rijeci, ključni partner na projektu, putem Centra za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost izradilo je i stavila su rad platformu. U procesu razvoja i održavanja platforme aktivno sudjeluje i Step Ri  znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Platforma omogućuje umrežavanje gospodarskih subjekata, poduzetnika, istraživača, znanstvenika, javnog i nevladinog sektora te ostalih zainteresiranih sudionika sa ciljem transfera znanja temeljenog na rezultatima istraživanja i razvojnih djelatnosti.

Platforma potiče višesmjernu interakciju i proaktivno umrežavanje za povezivanje razvojnih projekata i potreba gospodarskog i javnog sektora s istraživačkim i inovacijskim rješenjima, dostignućima, kompetencijama i potencijalima znanstvenog sektora.

Platforma omogućuje mapiranje potreba gospodarstva i javnog sektora na polju razvoja i implementacije naprednih tehnologija s potencijalom stvaranja proizvoda i usluga više dodane vrijednosti kroz multidisciplinaran pristup objedinjujući resurse, opremu, infrastrukturu, znanja, kompentencije, te dostupnost ljudskog kapitala u regiji.

Platforma je centralno mjesto objavljivanja i razmjene informacija o tehnološkim trendovima, strateškim dokumentima, dostupnim izvorima financiranja, EU natječajima namijenjenim istraživanju i razvoju. Platforma omogućuje povezivanje tvrtki i istraživača u zajedničke projekte ili prijavne konzorcije.

Uključivanje i prijava gospodarskih subjekata, istraživača i znanstvenika te institucija i subjekata iz javnog sektora omogućena je na linku  https://rimap.uniri.hr

vrh stranice
vrh stranice