Radionica o nefinancijskom izvještavanju u HUP-u

13.11.2019.

Danas, 13. studenog, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je druga po redu radionica o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

Na drugoj radionici, pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijsko izvještavanje Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, bavili smo se problematikom prikupljanja, mjerenja i analize podataka za nefinacijsko izvještavanje.

Lucija Brkić, stručnjakinja za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma, podijelila je sa sudionicima radionice iskustvo Hrvatskog Telekoma u nefinancijskom izvještavanju i integriranju ciljeva održivosti u poslovne strategije i u korporativno izvještavanje, te predstavila na koji je način održivi razvoj integriran u korporativnu strategiju kompanije. Hrvatski Telekom jedna je od prvih članica UN Global Compacta u Hrvatskoj, još od 2007. godine.

Skype-om nam se iz Londona pridružio Donato Calace, direktor inovacija u Datamaranu. Datamaran je svjetski lider u izradi softvera kao usluge za upravljanje nefinancijskim rizikom, a koji tvrtkama daje brz, učinkovit i sveobuhvatan uvid u rizike koje treba prepoznati, procijeniti i njima upravljati, te time osigurati otpornost kroz donošenje odluka utemeljenih na dokazima. Sudionicima radionice predstavio je proces analize nefinancijskih podataka pomoću ovog AI alata.

Sljedeća radionica zakazana je za 13. prosinca 2019.

vrh stranice
vrh stranice