Radionica o apsentizmu izazvala veliki interes u Splitu

28.09.2017.

Dana 27.09.2017. godine je održana radionica na temu upravljanja izostancima radnika iz radnog procesa pod nazivom “Koliko je Vaših radnika danas odsutno i koliko Vas to košta?” u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca i Instituta za upravljanje apsentizmom iz Zagreba. Radionicu su vodili gđa. Sandra Čupurdija, MBA, predsjednica Instituta za upravljanje apsentizmom i Damir Kovačević, MBA, dopredsjednik Instituta i autor programa smanjenja troškova bolovanja i drugih izostanaka.
U interakciji s polaznicima predavači su na zanimljiv način pokazali kako se izostancima može kvalitetno upravljati.
Uvjet za upravljanje izostancima je prije svega shvaćanje kako imamo više oblika izostanaka radnika iz radnog procesa od kojih najprije pomislimo na bolovanje. Različiti oblici apsentizma, nakon troška plaća, predstavljaju drugi najveći trošak za poslodavce.

Osim direktnih troškova npr. naknade za bolovanje, naknada za godišnji odmor, poslodavci imaju i administrativnih i indirektnih troškova kojih nisu svjesni. Polaznici su dobili mogućnost da putem ispunjavanja posebnog upitnika dobiju alat za samodijagnostiku stanja apsentizma u svojoj organizaciji. Imat će mogućnost konzultacija sa predavačima prilikom interpretacije rezultata analize u cilju povećanja zadovoljstva radnika, podizanja produktivnosti i pozitivne promjene organizacijske kulture.
vrh stranice
vrh stranice