Program LIFE predstavljen u Osijeku

25.01.2018.

Na traženje članova HUP-a, a s ciljem što boljeg informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije EU projekata, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, odnosno Nacionalnom točkom za program LIFE, organizirao je savjetovanje u četvrtak, 25. siječnja 2018. godine u svojim prostorijama, na temu: “Program LIFE”.
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kroz Program LIFE provodi projekt – „Jačanje kapaciteta za Nacionalnu kontakt točku“. Cilj projekta je učinkovitije sudjelovanje Hrvatske u samom programu kroz pružanje informacija i podrške potencijalnim prijaviteljima te posljedično povećanje broj prijavljenih i odobrenih projekata. Jedna od aktivnosti projekta i Nacionalne kontakt točke je predstavljanje Programa LIFE i mogućnosti koje pruža potencijalnim prijaviteljima.

Na savjetovanju su predstavljanje značajki LIFE projekata i na primjerima projekata ukazati na mogućnosti koje pruža; predstojeće projektne aktivnosti i događanja; približen Program LIFE u kontekstu sudjelovanja gospodarstvenika; te potencijalna suradnja i podrška koja je dostupna zainteresiranima kroz aktivnosti projekta.

Program LIFE je financijski instrument Europske Unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. Programom se želi osigurati razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.

Više informacija o Programu LIFE možete pronaći na internetskim stranicama https://lifeprogramhrvatska.hr/hr/ , te na službenim stranicama programa LIFE http://ec.europa.eu/environment/life/

Savjetovanje su održali stručnjaci Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Nikolina Petković Gregorić i Ivica Proijić.
vrh stranice
vrh stranice