PROGRAM 2020: Target Gender Equality - NAJAVA

15.10.2019.

Hrvatska će udruga poslodavaca, kroz Global Compact mrežu Hrvatska i inicijativu UN Global Compact čiji je nositelj u Hrvatskoj, sudjelovati u uzbudljivom globalnom programu UN Global Compacta u 2020. godini.

Program pod nazivom Target Gender Equality započet će početkom sljedeće godine s pružanjem podrške tvrtkama članicama UN Global Compacta u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i liderstvo žena u poslovnom svijetu, i to na svim razinama. Kroz ovu inicijativu, naše će članice implementirati Women’s Empowerment Principles i pojačati svoj doprinos cilju 5 Agende za održivi razvoj do 2030., koja poziva na puno i učinkovito sudjelovanje žena i na jednake mogućnosti vodstva na svim razinama odlučivanja. U prvoj godini provođenja programa, Target Gender Equality angažirat će tvrtke iz 20 zemalja u uskoj suradnji s lokalnim mrežama UN Global Compacta, uključujući Global Compact mrežu Hrvatska.

Više informacija o incijativi i programu možete naći ovdje.

VIDEO 

Globalni je program predstavljen na svečanom prijemu, Trailblazing Women Reception, koji je održan u sklopu tjedna Generalne Skupštine Ujedinjenih Naroda i UN Global Compact Leaders Week 25. rujna u New Yorku. Gosti, čelnici iz političkog i poslovnog svijeta, koji su sudjelovali ovim događajima na visokoj razini u središnjici Ujedinjenih Naroda od 23. do 26 rujna, pozvali su na veće mjere uklanjanja prepreka ekonomskom osnaživanju žena i istaknuli važnost djelovanja za ubrzanje promjena. Cijeli video s prijema 25. rujna možete pogledati ovdje.

Više informacija o aktivnostima koje ćemo provoditi lokalno možete očekivati do kraja ove godine, kada ćemo i predstaviti program članicama UN Global Compacta u Hrvatskoj.

vrh stranice
vrh stranice