Prezentacija programa LIFE u HUP-u

12.12.2017.

Na poziv Hrvatske udruge poslodavaca, predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike u svojstvu kontakt točke za Program LIFE održali su informativnu prezentaciju o ovom programu Europske unije. Program LIFE je financijski instrument Europske Unije namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. Programom se želi osigurati razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.
Program LIFE kroz potprogram „Okoliš“ sufinancira projekte s područja: zaštite okoliša, učinkovitosti resursa, prirode i bioraznolikosti, a kroz potprogram „Klimatske aktivnosti“ sufinancira ublažavanje klimatskih promjena i prilagodbu na njih.

Financiranje: Do sada je Program LIFE sufinancirao više od 4000 projekata, a u razdoblju 2014.-2020. godine korisnicima je na raspolaganju 3,46 milijardi eura. Također, Komisija je u okviru Programa LIFE za okoliš i klimatske aktivnosti odobrila paket ulaganja od 222 milijuna eura iz proračuna EU-a za potporu europskom prelasku na održivu budućnost s niskim razinama emisija ugljika.

Program LIFE odabrane projekte sufinancira u iznosu do 60% prihvatljivih troškova.
Svaka pravna osoba registrirana na području EU može prijaviti LIFE projekt, bilo da se radi o javnim tijelima, privatnim komercijalnim organizacijama ili neprofitnim udrugama.

Više informacija o Programu LIFE možete pronaći na internetskim stranicama LIFE program Hrvatska, a primjere uspješnih projekata u priloženoj prezentaciji.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša planira dodatne aktivnosti promocije Programa LIFE prema članovima. Zainteresirani se mogu javiti na biserka.sladovic@hup.hr.

PREZENTACIJA


vrh stranice
vrh stranice