Predstavnici HUP-UGGS sa ravnateljem Državne geodetske Uprave

10.12.2021.

10. prosinca 2021. godine glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, dipl. ing. geod., održao je sastanak s predsjednikom HUP-a Udruge geodetsko geoinformatičke struke Željkom Perićem, dipl. ing. Geod., dopredsjednicima Udruge Vedranom Carom, dipl. ing. geod., i Brankom Manojlović, dipl. ing. geod.Uz ravnatelja na sastanku je sudjelovao i zamjenik glavnog ravnatelja Antonio Šustić, dipl. ing. geod. Sagledane su teme od posebnog značaja za poslodavce u protekloj godini i predstojećim godinama, a posebno u okolnostima pandemije te su iskazani pozitivni doprinosi države u prevladavanju izazova očuvanja radnih mjesta. 

Poseban naglasak je dan na doneseni Višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje 2021. – 2030. koji je od strane Udruge podržan te istaknut kao okvir koji će poslodavcima pružiti mogućnost dugoročnog poslovnog planiranja. Također su istaknuti osnovni koncepti Nacrta prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o državnoj izmjeri i katastru nekretnina koji je Vlada Republike Hrvatske uputila na prvo čitanje u Hrvatski sabor, koji u svojoj osnovi pridonosi pojednostavljenju i ubrzanju postupanja te efikasnoj provedbi Programa. Razmijenjene su i informacije o planovima Udruge za organizacijom skupa kojim bi se poslodavce dodatno informiralo o planovima provedbe Programa.

Preuzeto sa stranica DGU https://dgu.gov.hr/vijesti/glavni-ravnatelj-dr-sc-damir-santek-odrzao-sastanak-s-predstavnicima-hup-a/5820

vrh stranice