Predstavnici HUP-a s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem

27.02.2018.

27.02. 2018. Ministar uprave Lovro Kuščević sa suradnicima Mladenom Nakićem, pomoćnikom ministra, Alenom Marković i Kristinom Bosnić održao je sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca iz područja zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi, a vezano uz Zakon o ustanovama.
Predstavnici HUP-a upoznali su ministra s problemima koji proizlaze iz neusklađenosti Zakona o ustanovama s drugim propisima osobito iz nadležnosti Ministarstva financija, ali i zakona kojima se reguliraju djelatnosti zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja (Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o socijalnoj skrbi, Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju).

Zakon o ustanovama donesen je 1993. godine i uz manje korekcije ostao je isti kroz sve godine od kada je na snazi, stoga su se svi nazočni složili kako je Zakon potrebno modernizirati
uvažavajući poduzetničku i tržišnu slobodu te uključivanje predstavnika HUP-a, ali i svih ministarstava na koje se ovaj Zakon odnosi.

U ime HUP-a na sastanku su sudjelovali Davor Majetić, glavni direktor, Jadranka Primorac, predsjednica HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb, Mirjana Mikulić, Goran Trbojević, HUP-Udruga obrazovanja te Jasminka Martinović i Marijana Filipić direktorice granskih udruga HUP-a.
vrh stranice