Predavanje i panel rasprava u HUP-u u suradnji sa ZŠEM Poslovnom akademijom temu zapošljavanja iz perspektive kandidata: The candidate experience - Walk a mile in their shoes

18.10.2018.

18.10.2018. Zagreb – Danas su u prostorima HUP-a održani četvrto u nizu događanje “Disrupt HR  - Time for Change” na temu “The candidate experience: Walk a mile in their shoes” kojima su fokus bile teme zapošljavanja, ali za razliku od uobičajenih načina prezentacije, ovog puta su slušatelji mogli čuti  perspektivu kandidata, odnosno, osobe koja šalje prijavu na natječaj za pojedino zanimanje.  

Događaj je organiziran u partnerstvu sa ZŠEM Poslovnom akademijom. Uvodno predavanje održala je profesorica Julie Felker iz Sveučilišta u Michiganu, SAD te je u njemu dala primjere dobrih i loših praksi kod pripremanja oglasa za radne natječaje kao i kod pristupa samim kandidatima prilikom intervjua te u periodu nakon. Podjednako je važno kandidatima osigurati dobar feedback i nakon odrađenog razgovora za posao kao što je važno i pripremiti se adekvatno za sam intervju, a taj teret pripreme u vremenu visoko konkurentnog tržišta rada više nije samo na kandidatu već i na tvrtki koja se mora podjednakoj mjeri potruditi ostaviti dobar dojam kako bi osigurala privlačenje najboljih pojedinaca za tu poziciju. U panel raspravi koja je uslijedila sudjelovali su: dr.sc. Julie Felker, College of Business at the University of Michigan-Dearborn, Sandro Kraljević, direktor Mindlab d.o.o. i Kristina Martić, TalentLyft d.o.o. Raspravu je moderirala dr.sc. Mirna Koričan Lajtman, ZŠEM. Rasprava je zaključena mišlju kako je u jednakoj mjeri važan trud kandidata koji se prijavljuju za pojedinu poziciju kao i direktora ljudskih resursa kompanija koji s njima komuniciraju prilikom procesa zapošljavanja, kako bi se u najboljoj mjeri i u potpunosti transparentno kompanije prezentirale potencijalnim kandidatima te kako bi oni sami na pravilan način iskomunicirali ono što od svoje pozicije očekuju te ono što nude poslodavcu.

vrh stranice
vrh stranice