Predavanja na temu primjene Zakona o alternativnom načinu rješavanja sporova

05.12.2017.

HUP je organizirao dva predavanja na temu dosadašnje primjene Zakona o alternativnom načinu rješavanja sporova. Prvo u nizu predavanja je bilo održano u regionalnom uredu HUP-a u Varaždinu 27. studenog dok je drugo predavanje bilo održano u središnjem uredu u Zagrebu 1. prosinca. Također, predstavljen je i Centar za mirenje pri HUP-u, kao jedno od akreditiranih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova.
Ova tema je bila namijenjena za sve one trgovce koji u svom poslovanju sklapaju ugovore o prodaji ili uslugama on-line putem s potrošačima koji imaju prebivalište u Europskoj uniji. Poseban fokus prezentacija je bio na funkcioniranju on-line dispute resolution platforme (ODR platforma).

Prezentacije su održale djelatnice Europskog potrošačkog centra iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

„Uvođenje ODR platforme je pozitivno za hrvatske trgovce jer postaju konkurentniji na europskom tržištu. Ovime građani iz drugih država članica EU imaju sigurnost da u Hrvatskoj kao potrošači uživaju ista prava kao i svojoj zemlji.“ – naglasila je Martina Topolovac, viša stručna savjetnica iz ECC-a.

Pored toga, članovi HUP-a su imali mogućnost postavljati pitanja predavačima i iz prve ruke saznati odgovore na pitanja koja im predstavljaju poteškoće u poslovanju. Za sva naknadna pitanja ovim putem pozivamo članove da nam se obrate kako bi im pomogli u dobivanju odgovora na njihove dvojbe.
vrh stranice
vrh stranice