Pravilnik o izmjeni Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani kojim se odgađa primjena odredbe članka 8. stavka 2. Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani - usvojen prijedlog HUPa

14.01.2021.

Dana 23. prosinca 2020. godine u Narodnim novinama br. 144/20 objavljen je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani kojim se odgađa primjena odredbe članka 8. stavka 2. Pravilnika o informiranju potrošača o nepretpakiranoj hrani (Narodne novine, br. 144/14 i 64/20) za dodatnih 9 mjeseci. 
Odredba propisuje da, u slučaju hrane koja se na zahtjev potrošača pakira na prodajnom mjestu i hrane koja je pretpakirana za izravnu prodaju, i u trenutku isporuke krajnjem potrošaču, gdje je to primjenjivo,  moraju biti dostupne sljedeće informacije o: 
•          nazivu hrane 
•          tvarima i proizvodima koji izazivaju alergije ili intolerancije i
•          „upotrijebiti do“ datumu.  

 
Slijedom, navedenog kako bi izašli u susret gospodarstvenicima u ovoj situaciji uzrokovanoj epidemijom bolesti COVID 19, ovim Pravilnikom je propisana dodatna odgoda primjene navedene odredbe i to do 1. rujna 2021. godine.  Do toga datuma potrebno je osigurati da navedene informacije potrošaču budu dostupne na prodajnom mjestu, a od 1. rujna 2021. godine iste će morati biti pružene i u trenutku isporuke. 

vrh stranice