Posjeta HUP-a Ivančici d.d. u Ivancu

29.11.2023.

Ana Falak direktorica HUP-Udruge tekstilne i kožne industrije posjetila je Ivančicu d.d. u Ivancu. Predstavljen je cijeli proces nastajanja dječje cipele, od kreativnog dijela preko realizacije pa do brige o otpadu. Dio tog procesa prikazan je kroz fotografije.

Ivančica je osnovana 1946 godine kao maleni obrt skupine postolara. Uzajamnom pomoći, nadogradnjom znanja i mukotrpnim radom postali su danas vodeći proizvođač obuće u Hrvatskoj.

Danas Ivančica zapošljava 594 radnika. 2022. ostvarila je ukupni godišnji prihod u iznosu od 28.783.580,99 € . i neto rezultat poslovanja u iznosu od 1.325.644,97 € dok je ostvarena neto marža iznosila 4,61% prema podatcima Poslovne HR. Ivančica d.d. u 100% je hrvatskom vlasništvu. Glavna izvozna tržišta su Njemačka i Velika Britanija. Proizvode dječju obuću vrhunske kvalitete vlastitog brand-a Froddo.

U Ivančici se dnevno proizvede 3.500 pari cipela. Svaka cipela proizvedena je na ekološki način bez štetnih tvari i spojeva kao što je Chrom – VI uz upotrebu ljepila isključivo na bazi vode.

To su cipelice koje brinu o okolišu jednako kao i o zdravlju djeteta.

Ivančica posebnu brigu vodi o zapošljavanju osoba s invaliditetom smanjene radne sposobnosti kroz integrativne radionice. Zanimljiv je proces krojenja kroz upotrebu novih strojeva i tehnologija koje omogućavaju maksimalnu iskoristivost sirovine uz minimalan otpad. To je proces u potpunosti usklađen s nastojanjima digitalne i zelene tranzicije te zaslužuje podršku i financijske poticaje nacionalnih i EU programa.

Više na linku: https://www.ivancica.hr/ i http://www.froddo.com/ 

vrh stranice