Političko sučeljavanje „Prava pitanja“ - „Budućnost tržišta rada: Dobro plaćeno kvalitetno radno mjesto najbolja je demografska politika“

04.04.2024.

Hrvatska udruga poslodavaca partner je projekta „Prava pitanjaIzbornog gospodarskog specijala Jutarnjeg lista.

 

Glavna ideja ovog projekta jest suočiti ključne stavove poduzetnika okupljenih u Hrvatskoj udruzi poslodavaca s programima političkih stranaka koje se natječu na predstojećim parlamentarnim izborima.

U sklopu ovog projekta, organiziramo sučeljavanja gospodarskih stratega političkih stranaka o ključnim gospodarskim politikama, reformama sustava i poreznoj politici u idućem mandatu.

Hrvatska udruga poslodavaca predstavit će na ovom, kao i na svakom od četiri sučeljavanja, sveobuhvatnu analizu stanja u sektorima o kojima raspravljamo. Uzimajući u obzir konkretne podatke, pružit ćemo uvid u trenutačno stanje i predstaviti konkretne mjere koje smatramo ključnima za rješavanje prepreka. 

O prijedlozima i politikama HUP-a svoje bi stavove iznosili predstavnici nacionalnih političkih stranaka čiji rejtinzi pokazuju da prelaze izborni prag: HDZ, SDP, Možemo, Most i Domovinski pokret.

Pozivamo Vas na drugo sučeljavanje na temu:

„Budućnost tržišta rada: Dobro plaćeno kvalitetno radno mjesto najbolja je demografska politika“

u četvrtak, 4. travnja 2024. s početkom u 11.00 sati,

u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a, Zagreb.

 

Predstavnici političkih stranaka na sučeljavanju su:

1.         Mario Radić – Domovinski pokret

2.         Marin Piletić – HDZ

3.         Petra Mandić – Most

4.         Danijela Dolenec – Možemo!

5.         Siniša Hajdaš Dončić – SDP

Sučeljavanje će voditi i moderirati Boris Orešić, novinar Jutarnjeg lista

Ovim putem vas pozivamo na sudjelovanje na predmetnom sučeljavanju i davanje vaših stručnih komentara kao doprinos cjelokupnoj raspravi.

Jutarnji list će pratiti događanja sa specijalima, live prijenosima panel rasprava na portalu jutarnji.hr, kao i temama u tiskanom izdanju. Bit će organizirani razgovori s analitičarima o određenim temama, koje će se detaljno obrađivati kroz velike priče na portalu i tiskanim izdanjima, kako bi se otvorile relevantne teme uoči i tijekom sučeljavanja, te nakon njih kroz analizu.

 

Svoj dolazak molimo potvrdite OVDJE.

 

Vaša prisutnost na ovim događanjima od iznimne je važnosti kako bismo zajedno raspravili ključna pitanja i usmjerili naše buduće korake.

Veselimo se vašem sudjelovanju.

Za dodatne informacije i pojašnjenja stojimo vam na raspolaganju.

 

 

NAJAVA SLJEDEĆIH SUČELJAVANJA:

 

3. sučeljavanje na temu 'EFIKASNO ZDRAVSTVO U SLUŽBI PACIJENTA: Kako osigurati efikasan zdravstveni sustav fokusiran na pacijenta?' održat će se u utorak, 9. travnja 2024. s početkom u 11:00 sati, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, na adresi Radnička cesta 37a, Zagreb.

 

4. sučeljavanje na temu 'ENERGETIKA, ICT, TURIZAM, GRADITELJSTVO: Politike za brži razvoj ključnih gospodarskih sektora' održat će se u petak, 12. travnja 2024. s početkom u 11:00 sati, u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, na adresi Radnička cesta 37a, Zagreb.

vrh stranice