Paket o europskoj politici susjedstva

26.03.2014.

Dana 27. ožujka bit će donesen paket o europskoj politici susjedstva za 2014., kojim će se procijeniti provedba europske politike susjedstva za 2013. godinu u šesnaest zemalja u našem susjedstvu: Alžiru, Armeniji, Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Egiptu, Gruziji, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Libiji, Moldovi, Maroku, okupiranom palestinskom teritoriju, Siriji, Tunisu i Ukrajini. Iako je 2013. bila krizna godina u nekima od susjednih zemalja, što je odraz političke nestabilnosti i teških socioekonomskih uvjeta u brojnim zemljama u susjedstvu, EU i dalje podržava nastojanja usmjerena na poboljšanje demokratskog upravljanja, izgradnju sigurnosti te potporu održivom i uključivom razvoju. U nekoliko zemalja provedene su ključne političke i gospodarske reforme, dok su se u drugima demokratske reforme i gospodarski oporavak postignuti prethodnih godina našli pod prijetnjom izazova nacionalnoj i regionalnoj sigurnosti.
Neslužbeni tehnički brifing za akreditirane predstavnike medija održat će se u četvrtak, 27. ožujka u 10 sati u prostoriji za medije u Berlaymontu.
Dodatne informacije: priopćenje za medije o paketu o europskoj politici susjedstva za 2014. (IP/14/315; bit će objavljeno 27. 3. 2014.).
vrh stranice
vrh stranice