Otvorenje Informacijskog centra Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) i Europskog dokumentacijskog centra na Pravnom fakultetu u Osijeku

19.09.2014.

Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje otvorila je vrata Informacijskog centra Europe Direct Osijek (EDIC Osijek) u Ulici Stjepana Radića 4 u Osijeku 18. rujna 2014. Glavna uloga EDIC-a Osijek, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica EU-a, pružanje je informacija građanima o politikama Europske unije i pravima građana Europske unije. EDIC Osijek je postavio za svoj cilj građanima pružiti vjerodostojne informacije o područjima djelovanja EU-a, poticati građane da aktivno sudjeluju na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike, te promovirati EU vrijednosti.

Ovim događanjima prethodilo je službeno otvorenje Europskog dokumentacijskog centra (EDC) na Pravnom fakultetu u Osijeku smješten u Knjižnici Pravnog fakulteta Osijek, 17. rujna 2014. Jedna od glavnih djelatnosti Europskih dokumentacijskih centara odnosi se na promicanje i razvijanje studijskih i istraživačkih djelatnosti u području europskih integracija.
vrh stranice
vrh stranice