Otvoren Informacijski centar Europe Direct Split (EDIC Split)

14.11.2014.

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branko Baričević, 14. studenoga 2014, otvorio je Informacijski centar Europe Direct Split, te je ujedno i predstavio glavne ciljeve ureda i mogućnosti koje se otvaranjem centra nude građanima. Istaknuo je: "Otvorenjem ovog informacijskog centra, jedanaestog u Hrvatskoj, građani Splitsko – dalmatinske županije (SDŽ) dobili su mogućnost dobivanja relevantnih informacija o Europskoj uniji kao i građani u drugim dijelovima Hrvatske."

Glavna uloga EDIC-a Split koji se nalazi na adresi Ulica Domovinskog rata 2, u prostorijama javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica EU-a, pružanje je informacija građanima o politikama Europske unije i pravima građana Europske unije. EDIC Split neće samo pružati informacije o područjima djelovanja Europske unije, nego će i poticati aktivno sudjelovanje građana na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike.

EDIC centar se sufinancira bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj nadležna je institucija za koordinaciju svih aktivnosti novootvorenog centra.
Svečanom otvaranju prisustvovao je i župan Splitsko - dalmatinski g. Zlatko Ževrnja koji je istaknuo da otvaranje centra predstavlja još jedan korak boljoj integraciji građana Splita, kao i cijele županije u Europsku uniju.
vrh stranice
vrh stranice