„Osiguranje uvoza osnovnih proizvoda za EU – energija: nove mogućnosti – ili nove prijetnje?“

12.11.2014.

U petak, 14. studenoga 2014. godine u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49/I s početkom u 9.00 sati.

Na konferenciji će sudjelovati članovi Vlade RH - ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, renomirani europski stručnjaci iz područja energetike, predstavnici Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora na čelu s predsjednikom Jacekom Krawczykom, predstavnici javnih poduzeća te privatnih tvrtki i obrta, čija je djelatnost vezana uz energetiku.

Na konferenciji će se razgovarati o tome koliko je Europska unija ovisna o uvozu energije te razmotriti alternativne mogućnosti za opskrbu predvidljivim i sigurnim izvorima energije. U posebnom izlaganju govorit će se o poziciji Hrvatske i regionalnom razvoju vezano uz pitanje sigurnosti opskrbe energijom, infrastrukturi i strateškim projektima. U sklopu konferencije govorit će se i o klimatskim promjenama i obnovljivim izvorima energije.

Organizator konferencije je Skupina poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO). Uvodno obraćanje imat će Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK), Luka Burilović predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavca (HUP), koji su ujedno i domaćini konferencije.

PROGRAM
vrh stranice
vrh stranice