Online istraživanje Europske komisije o programu Carina 2020

10.04.2018.

Glavna uprava DG TAXUD Europske komisije pokrenula je kratko online istraživanje kako bi se dobila stajališta poslovnog sektora o programu Carina 2020, koji je pokrenut kako bi se poboljšala carinska suradnja među državama članicama i stvorili digitalni alati za omogućavanje poslovanja poduzeća s carinskim vlastima.

Istraživanje je dostupno na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CustomsBusinessSurvey

Svrha istraživanja je pružiti dokaze za neovisnu procjenu programa Carina 2020. Evaluacija će zauzvrat dati informacije kako bi se omogućilo buduće planiranje programa.

Istraživanje se usredotočuje na percepciju poslovnih potreba za djelovanjem EU u području carinske suradnje i percepciju aktivnosti koje su razvijene za provedbu programa Carina 2020.

 

Kontekst:

  • Tijekom proteklih nekoliko godina, a osobito nakon provedbe carinskog zakona Unije, članovi su podnosili pritužbe zbog nedostatka implementacije IT rješenja za poslovni sektor. BusinessEurope se nekoliko puta obraćao institucijama na tu temu u pisanom obliku. Vjerujemo da je ovo istraživanje dobra prilika da se pridonese procesu donošenja politika u DG TAXUD kako bi ih ponovno upozorili, a također ukazali na vaše stavove o posebnim carinskim programima koje tvrtke koriste te prioritetima za nacionalne carinske uprave.

 

Za djelovanje:

  • Članovi se potiču na širenje istraživanja na nacionalnoj razini, kao i na vlastiti odgovor na pitanja.
  • Istraživanje je otvoreno tvrtkama, trgovinskim udrugama, profesionalnim pružateljima usluga, kao i drugim dionicima civilnog društva.
  • Rok za ispunjavanje ankete je 20. travnja 2018.

 

BusinessEurope će razmotriti pružanje odgovora na anketu putem svoje Carinske radne skupine.
vrh stranice
vrh stranice