Održana redovita Skupština HUP- CRO industrije

24.03.2016.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu dana 21. ožujka 2016. održana je redovita godišnja Skupština HUP- CRO industrije te granskih udruga- HUP- Udruge drvne i papirne industrije, HUP- Udruge elektroindustrije, HUP- Udruge kemijske industrije, HUP- Udruge metalne industrije, HUP- Udruge tekstilne i kožne industrije i HUP- Udruge poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima.

FOTO GALERIJA
Predsjednik Krunoslav Čović pozdravio je prisutne članove Skupštine te je u uvodnoj riječi rekao da imamo novu vladu te izazov uspostavljanja dobre komunikacije s njima. Svjesni smo da imamo puno zajedničkog unutar Koordinacije HUP- CRO Industrije, ali da postoje i specifična sektorska pitanja kojima se bavimo na razini granskih udruga. Poručio je članovima da budu proaktivni te ih pozvao da iniciraju sve teme za koje misle da HUP može potaknuti njihovo rješavanje.

Skupština je jednoglasno prihvatila sljedeći dnevni red:
1. Izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika
2. Usvajanje godišnjeg izvješća o radu za 2015. i Programa rada za 2016.
3. Potvrđivanje Izvršnih odbora granskih udruga:
• Udruge elektroindustrije
• Udruge kemijske industrije
• Udruge metalne industrije
• Udruge tekstilne i kožne industrije

Za zapisničare su izabrani Ana Falak i Zdravko Urban, a za ovjerovitelje zapisnika Marko Žmire za HUP- Udrugu drvne i papirne industrije, Jasna Hlupić i Stjepan Horvat za HUP- Udrugu elektroindustrije, Robert Mustač i Ante Raspudić za HUP- Udrugu kemijske industrije, Stjepan Hittner i Marijan Beketić za HUP- Udrugu metalne industrije, Siniša Radišić i Stjepan Pezo za HUP- Udrugu tekstilne i kožne industrije te Goran Jankov i Ivan Mahnić za HUP- Udrugu poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima.

Skupština je jednoglasno usvojila Izvješća za 2015.g. te Programe rada za 2016.g.

 Skupštine granskih udruga pojedinačno su potvrdile izmjene članova u Izvršnim odborima, a koje su se dogodile u protekloj godini:
HUP- Udruga metalne industrije:
Franjo Turek, MIV – predsjednik
Kristian Krpan, MCZ - dopredsjednik
Stjepan Hittner, Hittner – dopredsjednik
Zoran Uranjek, HF Grupa - član
Želimir Bodiroga, BBR Adria – član
Marijan Beketić, Cinčaona Helena – član
Tibor Jerger, MGK Pack – član

HUP- Udruga elektroindustrije:
Krunoslav Lisjak, Energyplus – predsjednik
Zoran Gligorić, Elektrokontakt - dopredsjednik
Zvonimir Viduka, Altpro – dopredsjednik
Ante Rogoznica, Končar mjerni transformatori – član
Damir Ištvanić, Eloda – član
Mladen Perkov, Prointegris – član
Želimir Kruljac, Elna kabel- član

HUP- Udruga kemijske industrije:
Krunoslav Čović, Chromos Agro - predsjednik
Robert Mustač, Messer Croatia Plin - dopredsjednik
Želimir Feitl, Kaplast- dopredsjednik
Damir Skender, Saponia
Ante Raspudić, Labud
Boris Ferkula, Aquaestil plus

Za predsjednika HUP- Udruge poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima Udruge potvrđen je Dalibor Hatić. Skupština HUP- Udruge tekstilne i kožne industrije prihvatila je prijedlog da se o sastavu Izvršnog odbora raspravi na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora u cilju kooptiranja novih članova.

U raspravi su članovi istaknuli brojne teme u kojima očekuju da nova Vlada poduzme konkretne korake. Između ostalog, istaknut je problem predstečajnih nagodbi, parafiskalnih nameta, nedostatak kvalificirane radne snage i potreba za kvotama za uvoz, izostanak procjene učinka propisa, inspekcijskih službi i RTV pretplate, javne nabave, radnog zakonodavstva i nužnost smanjenja poreznog opterećenja.

Krunoslav Čović se na kraju zahvalio svima prisutnima na angažmanu kroz proteklo razdoblje, zatvorio je službeni dio Skupštine HUP- CRO Industrije te pozvao članove da u nastavku ostanu na sastanku s predstavnicima Ministarstva gospodarstva.

vrh stranice
vrh stranice