Održana radionica Global Compact u Splitu

09.07.2015.

U prostorijama Regionalnog ureda u Splitu, održana je radionica o Global Compactu, inicijativi Ujedinjenih naroda za uvođenje društveno odgovornog poslovanja koja predstavlja jedinstven primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a. 
Global Compact je strateška inicijativa koja se temelji na 10 osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije. Tvrtke koje poštuju načela Global Compacta, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanje svoje konkurentnosti, istaknula je Tatjana Gračić, osoba za kontakt s članstvo Global Compact Hrvatska, koja je održala predavanje na ovu temu.
Predstavnica CEMEX-a Martina Bilanović, ispričala je svoj sjajan primjer što za njih znači društveno odgovorno poslovanje i koje projekte provode, a CEMEX je i dobitnik HUP-ove nagrade DOP-a.
vrh stranice
vrh stranice