Održana je 5. Nacionalna konferencija o DOP-u-: suorganizatori HUP i Global Compact

26.03.2014.

U organizaciji HR PSOR-a, u hotelu Esplanade Zagreb, 25. ožujka 2014. godine održana je Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića.
U sklopu konferencije koja je ove godine imala naglasak na DOP u ljudskim resursima, dodijeljene su i nagrade Indeks DOP-a.

U kategoriji velikih poduzeća nagradu je dobio Jadran galenski laboratorij, u kategoriji srednjih poduzeća Hartmann d.o.o., a u kategoriji malih poduzeća Euro-Unit. Dobitnik Indeksa DOP-a u kategoriji javnih poduzeća je Flora VTC.
Dobitnik Indeksa DOP-a za najveći napredak je dm - drogerie markt, dok je dobitnik Indeksa DOP-a u kategoriji odgovorne politike i prakse u radnoj okolini Hauska i partner. Ledo d.d. je dobitnik Indeksa DOP-a u kategoriji odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, dok je dobitnik u kategoriji odgovorni odnosi sa zajednicom Končar institut za elektrotehniku.

Na konferenciji su govorilI strani stručnjaci:

Bernedine Bos, voditeljica Odsjeka za državna tijela i sektore, CSR Netherlands
Elaine Cohen, svjetska stručnjakinja za DOP u ljudskim resursima
Leo Hauska, stručnjak za G4, smjernice za izvještavanje GRI-a, predsjednik uprave Hauska & Partner grupe Nadya Zhexembayeva, profesorica održivog razvojana IEDC-Bled School of Management, centru za obrazovanje izvršnih menadžera u Sloveniji

Skup je podržala Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact lokalna mreža za Hrvatsku. Na skupu je HUP predstavljala Maja Stanojević Pokrovac, s temom Stanje DOPa u Hrvatskoj, prezentacijom istraživanja u okviru projekta koji provodi HUP Međunarodna služba „ DOP za sve“.
vrh stranice
vrh stranice