Održana godišnja Skupština HUP-CRO industrije

26.02.2014.

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca u Zagrebu održana je redovita godišnja Skupština HUP-CRO industrije na kojoj su sudjelovali članovi HUP-Udruge drvne i papirne industrije, HUP- Udruge elektroindustrije, HUP-Udruge kemijske industrije, HUP-Udruge metalne industrije, HUP-Udruge tekstilne i kožne industrije i HUP-Udruge poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima.

Članovima Skupštine obratio se zamjenik glavnog direktora HUP-a Bernard Jakelić i rekao da je Hrvatska udruga poslodavaca kuća svih svojih članova te da CRO industrija ima neizostavnu ulogu u svim sadašnjim i budućim aktivnostima HUP-a. Istaknuo je problem porezne i zakonske nestabilnosti u kojoj posluju gospodarstvenici i ulogu HUP-a usmjerenu na fleksibilizaciju radnog zakonodavstva. Pozvao je članove da sudjeluju u kreiranju stavova HUP-a vezano uz pregovore EU o slobodnoj trgovini.
Skupština je raspravljala o Industrijskoj strategiji Republike Hrvatske 2014.-2020. Predsjednik HUP- CRO industrije Krunoslav Čović rekao je da su članovi ukazali na određene nedostatke, no da svi prepoznaju potrebu da se Strategija donese. Očekivalo se da će Strategija dati glavnu poruku i ideju vodilju, odnosno viziju kakva će biti prerađivačka industrija Republike Hrvatske u 2020.g. te da će se utvrditi prava dijagnoza stanja i uzroka zašto industrija konkurentski zaostaje. HUP-CRO industrija zatražit će razgovor s Ministarstvom gospodarstva kako bi se dogovorio način unapređenja ovog strateškog dokumenta i sudjelovanje predstavnika industrije u izradi provedbenih planova i mjera.

Direktorica HUP-CRO industrije Marija Šutina Kujundžić prezentirala je izvješće HUP-CRO industrije za 2013.g. i prijedlog programa rada za 2014.g. kojeg je Skupština usvojila.
vrh stranice