Održana 105.Sjednica GSV Međimurske županije

16.03.2021.

Čakovec, 4.3.2021. Danas je uz poštivanje epidemioloških mjera održana 105. Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Međimurskoj županiji. Uvodno su prisutni članovi uoči odlaska u mirovinu zahvalili dugogodišnjem članu GSV-a MŽ iz redova Nezavisnih hrvatskih sindikata, gospodinu Stjepan Cirkoviću.

Slijedeća se točka odnosila na izbor predsjedništva GSV-a za 2021.godinu. te su iz redova socijalnih partnera predloženi i jednoglasno izabrani sljedeći kandidati:

1. Za predsjednika iz redova Međimurske županije - Josip Grivec, dožupan MŽ
2. Za dopredsjednika iz redova HUP-a - Ivan Senčar, HUP
3. Za dopredsjednika iz redova sindikata - Elvis Novak, Matica hrvatskih sindikata

 

Usvojen je i Plan rada za 2021.godinu koji sadrži mnoštvo gospodarskih tema, a koji je podržan i od župana Matije Posavec kojije bio prisutan na Sjednici. 

Završno se sudionicima obratio gdin. Nikola Hren, predstojnik PU Čakovec, HZZ s aktualnim podacima o statusu zaposlenosti u MŽ, te korištenju potpora za očuvanje radnih mjesta kao i ostalih mjera za poticanje zapošljavanja. Međimurska županija uz Varaždinsku i grad Zagreb ima mežđu najnižim stopama nezaposlenosti,5,5% što je daleko manje od trenutnog nacionalnog prosjeka koji je na 9,6%.

Za očuvanje radnih mjesta je Na mjere za očuvanje radnih mjesta se prijavilo 5.299 poslodavaca, te je za 27.700 radnika isplaćeno više od 227 mio kn sredstava.

vrh stranice