Održan seminar i panel diskusija na temu (Ne)financijske usluge u ženskom poduzetništvu

20.02.2018.

Danas je u Tehnološkom parku Varaždin održan seminar i panel diskusija na temu (Ne)financijske usluge u ženskom poduzetništvu koji je za cilj povezivati i informirati poslodavce kako mogu procijentiti i namiriti vlastite potrebe za finaciranjem i koristiti usluge

Početno izlaganje i predstavljanje programa započela je Višnja Mrakovčić-Supek iz Europske banke za obnovu i razvitak koja je navela kako je ženama potrebno dati što veću podršku i povezati ih da se razvijaju. Tako je EBRD (Europska banka za obnovu i razvitak) u sklopu svog programa za žene poduzetnice plasirala dijagnostički alat Business Lens, s kojim se kroz proces samoevaluacije prepoznaju izazovi i prednosti vlastitog poslovanja, te predlažu optimalni modeli financiranja daljnjeg rasta i razvoja.

– Demotivirajuća je činjenica da što se tiče ravnopravnosti, još uvijek smo na samom začelju Europe. Imamo žene koje pokreću biznis, većinom iz potrebe, one su mikro poduzetnice, a ako pričamo o pozicijama moći još uvijek imamo jako mali broj žena kako u top menadžmentu, tako i u politici. Tek 6,2% žena na svijetu imaju tek neku od pozicija “moći”. Nasilje nad ženama i stvaranje nevidljivih barijera razlozi su zbog kojih su žene ekonomski oslabljene. Zato je jako bitan segment umrežavanja kao i međusobna podrška. – rekla je Sanja Ostroški.

-S EBRD-om smo sudjelovali na tri projekta u financiranju savjetodavnih usluga: sufinanciranje konzultantske tvrtke u upravljanju kvalitetom, sufinanciranje savjetodavne tvrtke za izgradnju nove tvornice koja mora biti u skladu s odredbama i projekt s konzultantom koji je pomogao istražiti tržište Austrije i Slovenije kako bi svoje proizvode plasirali na ta tržišta. – rekla je Ivana Zagorec Kolednjak, direktorica tvrtke BIOVITALIS d.o.o. iz Turčina koja posluje od 1996. godine.
vrh stranice
vrh stranice