Održan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede

05.09.2014.

U srijedu 3. rujna 2014. godine u Ministarstvu poljoprivrede održan je radni sastanak predstavnika HKOIG i HUP-UGGS s ravnateljicom Agencije za poljoprivredno zemljište, Mr.sc. Blaženkom Mičević. 

Hrvatsku udrugu poslodavaca i Udrugu geodetsko geoinformatičke struke predstavljali su predsjednik HUP-UGGS Damir Delač i direktorica granskih udruga HUP-a Tatjana Gračić, a Hrvatsku komoru ovlaštenih inženjera geodezije predsjednik Vladimir Krupa i član upravnog odbora Robert Paj.

Ravnateljica Mičević je predstavnike HKOIG i HUP-UGGS-a upoznala s aktualnim aktivnostima Agencije na evidentiranju državnog poljoprivrednog zemljišta i informatizaciji sustava. Razgovaralo se o neodrživom stanju katastarskih i zemljišno-knjižnih evidencija, modelima rješavanja problema evidencija, te utjecaju i važnost kvalitete evidencija na zemljišnu politiku Republike Hrvatske. Dogovoreno je sudjelovanje Komore i HUP-a u narednim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede i Agencije, vezanima uz zemljišnu politiku. Posebno se razgovaralo o budućim komasacijama, gdje se očekuju značajna sredstva iz europskih fondova, a bitnu ulogu u provođenju komasacija poljoprivrednog zemljišta imati će hrvatska geodetska operativa.

Dogovorena je daljnja suradnja i otvoreni razgovor o svim pitanjima od zajedničkog interesa.  

vrh stranice
vrh stranice