Održan radni sastanak u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja

03.07.2014.

U srijedu 2. srpnja 2014. godine u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja održan je radni sastanak predstavnika HKOIG i HUP-UGGS sa ministricom Ankom Mrak-Taritaš.

Uz ministricu na sastanku su sudjelovali pomoćnik ministrice Davorin Oršanić, tajnica kabineta Nevenka Koričanić i glasnogovornica ministarstva Đurđica Čočić. Hrvatsku udrugu poslodavaca i Udrugu geodetsko geoinformatičke struke predstavljali su glavni direktor HUP-a Davor Majetić, direktorica granskih udruga HUP-a Tatjana Gračić i predsjednik HUP-UGGS Damir Delač, a Hrvatsku komoru ovlaštenih inženjera geodezije Branko Kleković i Robert Paj, članovi upravnog odbora.

U razgovoru je ukazano na loše stanje zemljišnih evidencija i štete koje takvo stanje donosi gospodarstvu, investicijama, državi i pojedincu, odnosno društvu u cjelini. Ukazano je na nedostatak strategije i planskih aktivnosti na bržem poboljšanju stanja. Odbačene su tvrdnje o velikim ulaganjima u zemljišne evidencije, te ukazano na investicijski potencijal sređivanja stanja zemljišnih evidencija i moguće modele financiranja. Ministrica je prihvatila argumente i dogovoren je nastavak aktivnosti, kroz koordinaciju s Državnom geodetskom upravom, na strateškim i programskim dokumentima za dugoročno i kratkoročno razdoblje kojima bi se dao okvir za djelovanje u pravcu ubrzanog rješavanja problematike zemljišnih evidencija.

vrh stranice