Održan sastanak MRRFEU i zdravstvenih udruga i udruge socijalne skrbi

13.04.2017.

12. travnja 2017. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak predstavnika HUP-a s pomoćnikom ministrice Draganom Jelićem i suradnicima.
Predstavnici HUP-a naglasili su kako su u HUP-u, kroz četiri granske udruge okupljene ustanove koje se bave pružanjem usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi te kako se radi o izuzetno velikom potencijalu u ovim djelatnostima. No, istovremeno je istaknuta nemogućnost korištenja fondova EU za privatne zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi kroz resorna ministarstva te problematika neravnopravnog tretmana ustanova.
Pomoćnik ministrice g. Jelić, naglasio je kako je upoznat s iznesenom problematikom te da je stava kako privatno zdravstvo treba poticati i razvijati. Najavio je u slijedećoj godini programiranje novog financijskog razdoblja te je pozvao na uključenje HUP udruge zdravstva i socijalne skrbi kako bi se određene nepravilnosti ispravile.
Na sastanku s pomoćnikom ministra i suradnicima u ime HUP-a sudjelovao je predsjednik HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb Zoran Knežević, članica Izvršnog odbora Ivanka Rajković i Marijana Filipić, direktorica granskih udruga.
vrh stranice