Održan sastanak HUP-Koordinacija socijalne skrbi i predstavnika Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

28.09.2020.

24. rujna 2020. održan je  sastanak u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na kojem su sudjelovali državni tajnik Dragan Jelić, državna tajnica Margareta Mađerić, Nada Zrinušić i Marija Barilić te predstavnici HUP Koordinacije socijalne skrbi Pavo Ćorluka i Marijana Filipić.

Predstavnici HUP-a naglasili su - ukoliko želimo razvijati učinkovite i pravedne socijalne politike Vlada Republike Hrvatske mora ići promišljenim i dugoročnim mjerama, a najbolja racionalizacija sustava socijalne skrbi može se postići  koristeći svu raspoloživu infrastrukturu bez obzira na tip vlasništva ustanove. U interesu je svih nas građana Republike Hrvatske da se ne radi razlika već da se sinergijom privatnog i javnog sektora podiže kvalitetu i dostupnost usluge, čime se smanjuju  nepotrebna ulaganja države u nešto što već privatni sektor ima te se financijski  rasterećuje sustav i oslobađaju sredstva za druge projekte.

 

vrh stranice