Održan panel "Mogućnosti implementacije vodika i P2G u hrvatsko gospodarstvo."

21.03.2022.

U četvrtak, 17. ožujka 2022., održan je prvi po redu panel u sklopu DanuP-2-Gas projekta, u organizaciji članice HUP Udruge energetike, Energetskog instituta Hrvoje Požar. 

Partneri panela bili su HUP i HGK, a odaziv je bio više nego odličan.Tema prvog panela bila je - Mogućnosti implementacije vodika i P2G u hrvatsko gospodarstvo.

"Projekta DanuP-2-Gas ima za glavni cilj iskorištavanje potencijala energije biomase u Dunavskoj regiji te iskorištavanje istoga dodavanjem koncepta skladištenja energije iz neiskorištenih obnovljivih izvora energije (OIE) (suvišak u proizvodnji). Navedenim konceptom se povezuje elektroenergetski i plinski sustav, na način da se koriste OIE i proizvedena električna energija, sa ciljem proizvodnje plina (biometan), kojega je moguće jednostavnije skladištiti, ali i koristiti u plinskom sustavu.", izjavio je Dinko Đurđević (EIHP).

Održane su prezentacije partnera projekta o bazama podataka (Marko Ban, SDEWES), alatu za optimiranje čvorišta za spajanje sektora (Marijo Šundrica i Antonio Karneluti, FER) i katalogu poticajnih mjera (Mario Vašak, FER). Vjekoslav Jukić iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, predstavio je Strategiju vodika Republike Hrvatske, potvrđenu od strane Vlade upravo u vrijeme održavanja panela.

Ukoliko želite snimku panela, ili informacije o budućim panelima, obratite se organizatorima na email: power2gasproject@gmail.com.

vrh stranice
vrh stranice