Novi član HUP-a: Hrvatski kišobran d.o.o.

19.04.2023.

Hrvatski kišobran postoji preko 30 godina, a sama proizvodnja kišobrana započela je 2009 na 2010. godinu u suradnji s kaznionicom Lipovica i od tada kontinuirano rastemo, razvijamo se, donosimo inovativne pristupe u proizvodnji i poslovanju, surađujemo sa zajednicom, predstavljamo Hrvatsku u svijetu na najbolji mogući način – kroz kvalitetu, dosljednost, profesionalnost i transparentnost.


Neprestano razvijamo nove proizvode i ideje te surađujemo s hrvatskim i stranim dizajnerima, dodajući vrijednost svom poslovanju. Svojim načinom poslovanja osiguravamo dugogodišnje suradnje s našim kupcima, ali i  s poznatim i zvučnim imenima iz svijeta mode, sporta, gospodarstva. Samo neke od uspješnih suradnji su kišobrani koje proizvodimo za: Jean Paul Gaultier, Ferre, Baldinini, Laura Biagiotti, Svjetske Olimpijske igre, World Economic Forum i mnoge druge.

U 2022. godini, proizveli smo preko 200.000 kišobrana, 6.500 torbi za kupovinu, 5.500 kabanica, od čega gotovo 70% ukupne prodaje izvozimo. Prisutni smo na tržištima diljem svijeta, uključujući Tokio, London, Milano, Pariz i druge svjetske metropole.

Konačni cilj je postići jedinstvenu prepoznatljivost na globalnom tržištu uz kontinuirano zapošljavanje i edukaciju djelatnika, te ulaganja u tehnologiju i razvoj novih ideja i proizvoda.

Težimo biti jedinstveni i najbolji u onom što radimo.

Jedini smo masovni proizvođač kišobrana u Europi, ali smo uspjeli zadržati svoj osobni pristup svakom proizvodu i projektu pa smo tako ponosni vlasnik oznake „Obrt s tradicijom“ što uz kvalitetu potvrđuje posjedovanje specifičnih majstorskih znanja ručne izrade kišobrana. Mnogo ulažemo u razvoj tehnologije i automatizaciju te u modernu komunikaciju s kupcima zbog čega smo razvili digitalnu platformu „Konfigurator“ koji funkcionira kako u B2C okruženju, tako i u B2B okruženju što uvelike pomaže transparentnosti i jedinstvenosti usluge. U ponudi imamo potpunu personalizaciju pri proizvodnji pa je tako moguće odabrati boju i vrstu drške s dodatnim oznakama, vrstu platna – standardne pongee, UV ili R-pet (od recikliranih boca), dizajn i boju platna ili motiva koji može biti s unutarnje ili vanjske strane klobuka kišobrana, personalizirani paspul, druker te niz drugih personaliziranih dodataka što ujedno čini i savršeni prepoznatljivi suvenir.
Posjedujemo jedinstveni „Know-how“ sprečavanja transfera boje s jadnog dijela kišobrana na drugi (boje se ni nakon dužeg stajanja ne razlijevaju).

Smatramo da je poduzetništvo ključ uspješnog gospodarstva, stoga dugi niz godina ulažemo u poslovanje po sistemu društveno odgovornog poduzetništva, što i dokazuju nagrade i priznanja, a posebno ističemo nagrade HR PSORa: DOP – 2020 – nagrada za najveći napredak te HRIO u kategoriji malog poduzeća za 2021 i 2022.

Uz formalna priznanja, Hrvatski kišobran njeguje odnose sa zajednicom i ranjivim skupinama pa se tako možemo pohvaliti nizom pozitivnih suradnji – donacija dječjem domu Laduč, organizirani obilasci tvornice za vrtićance, školarce, studente, sudjelovanje na projektima Advantage Austrija – Nastavnici u poduzeća i nizom drugih pozitivnih primjera.

Jedan od projekata kojima se najviše ponosimo je uspostavljanje integrativne radionice i davanje prilike osobama s invaliditetom da se integriraju u društvo i poslovni život. Smatramo da je davanje šanse svakoj osobi koja je voljna raditi, obostrana korist, tako smo kao nadogradnju u području zapošljavanja ranjivih skupina, 2022. započeli sa postavljanjem integrativne radionice putem koje smo zaposlili 6 osoba sa statusom invalida koji su se u iznimno kratkom vremenu savršeno integrirali u tim i postali važne karike poslovnih procesa. Za potrebe što veće kvalitete inkluzije osoba sa invaliditetom 2022. zaposlili smo i psihologa koji je značajna podrška kako novo zaposlenima, tako i svima ostalima. U planu je nastavak jačanja integrativne radionice kroz daljnji razvoj programa te povećanje broja zaposlenih osoba s invaliditetom. Najveće priznanje je integracija osoba s invaliditetom i osjetni porast njihova samopouzdanja i radne učinkovitosti.

Kroz kvalitetan, moderan i inovativan dizajn, ističemo se na svjetskom tržištu te dokazujemo kako proizvodnja i poduzetništvo u Hrvatskoj mogu biti uspješni i prepoznati na globalnoj razini. Kontinuirano širimo svoje poslovanje i otvaramo nove mogućnosti suradnje kako bi osigurali dugoročnu stabilnost i rast.
Svakodnevno ulažemo u promicanje poslovne kulture, društvenih vrijednosti i brige o očuvanju okoliša. Aktivno sudjelujemo u lokalnoj zajednici, podupiremo razne projekte i događaje te potičemo i sami njegujemo društveno odgovorno poslovanje.


Popis nagrada:
Ruža Zagrebačke županije 2023

HRIO 2022. u kategoriji malih poduzeća

Stvaratelji za stoljeća – 2021.

HRIO (indeks DOP-a) 2021. u kategoriji malih poduzeća

INDEKS DOP-a za 2020. – nagrada za najveći napredak

Gospodarski sajam Varaždin 2019 - nagrada za najuređeniji izlagački prostor

Lider invest 2017 -posebna nagrada stručnog odbora

Stvaratelji za stoljeća 2016 -za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Možete nas posjetiti na našoj web stranici: https://hrvatskikisobran.com/hr/

Na našoj facebook stranici: https://www.facebook.com/hrvatskikisobran/

I na našem instagramu: https://www.instagram.com/hrvatskikisobran/

 

Kontaktirati nas možete putem e-mail adrese: info@hrvatskikisobran.com te tel: 01 2079 333

vrh stranice