Natječaj za dodjelu nagrada REGIOSTARS 2023.

01.03.2023.

Prijavite svoj EU projekt na natječaj za dodjelu nagrada REGIOSTARS 2023.

Otvoreno je 16. izdanje natječaja za nagrade REGIOSTARS za najbolje projekte koji se financiraju u okviru kohezijske politike.

Potičemo sve korisnike projekata financiranih u okviru kohezijske politike da se prijave u šest tematskih kategorija: „konkurentna i pametna Europa”; „zelena Europa”; „povezana Europa”; „socijalna i uključiva Europa”; „Europa bliža građanima”; i „tema godine” (Europska godina vještina 2023.). 

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Sa zadovoljstvom najavljujem 16. izdanje ovog važnog natječaja. Nagrade REGIOSTARS pokazuju kako projekti kohezijske politike mijenjaju lokalna gospodarstva i živote ljudi u regijama EU-a. Doprinose usklađenom teritorijalnom razvoju Unije podupiranjem gospodarskog rasta, isticanjem socijalnih inovacija i pomažu u pokretanju zelenije, pametnije i tehnološki naprednije budućnosti. Ove godine obilježavamo godinu vještina, a REGIOSTARS će nagraditi najbolje kohezijske projekte kojima se pomaže u usavršavanju i prekvalifikaciji europske radne snage te prilagodbi izazovima s kojima se Europa danas suočava. Potičem voditelje projekata iz svih regija EU-a da se prijave na natječaj.

Natječaj će biti otvoren do 31. svibnja 2023., a javnost će imati priliku glasati za finaliste nagrade po izboru javnosti.

Pobjednike će odabrati neovisni žiri stručnjaka.

Nagrade će biti objavljene na svečanosti REGIOSTARS u Ostravi u Češkoj 16. studenoga 2023.

Od 2008. natječaj REGIOSTARS nagrađuje najbolje projekte financirane iz Kohezijskog fonda koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe regionalnom razvoju.

Sve pojedinosti natječaja dostupne su ovdje.

vrh stranice