Natalia Zielinska iz tvrtke Euro Grant Konzalting izabrana za predsjednicu HUP-Udruge profesionalaca za fondove EU

17.02.2023.

Na izbornoj skupštini HUP- Udruge profesionalaca za fondove Europske unije četverogodišnji mandat izabrana je Natalia Zielinska iz tvrtke Euro Grant Konzalting d.o.o, za dopredsjednike Udruge izabrani su: Ana Fresl, Projekt jednako razvoj (PJR) i Kristian Korunić, Moneo savjetovanje d.o.o.

 

Ostali članovi Izvršnog odbora ove Udruge u novom četverogodišnjem mandatu su

·      Iva Čogelja Juras, Prius consulting, obrt za konzalting usluge

·       Dalibor Georgievski, Georg d.o.o.

·       Neven Habunek, PwC Savjetovanje d.o.o.

·       Ljubomir Jelić, Jelić konzalting d.o.o.

·       Boris Pekić,UHY savjetovanje

·       Zlatko Salahović, Revent Smart d.o.o.

·       Hrvojka Skoković Harašić, Deloitte d.o.o

·       Robert Stojković, Speculum d.o.o.

HUP-Udruga profesionalaca za fondove Europske Unije (HUP-EUPRO) osnovana je 2014. godine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, s ciljem zaštite interesa korisnika fondova EU te unapređenja sustava EU fondova u Hrvatskoj. Od tada do danas, Udruga aktivno prati pripremu i provedbu svih natječaja za poduzetnike. Kroz kontinuirani dijalog s ministarstvima i drugim tijelima doprinosi lakšoj i transparentnijoj pripremi i provedbi svakog idućeg EU natječaja. Od inicijalnih nekoliko tvrtki osnivača, Udruga je narasla i danas  sa 58 članica predstavlja većinu domaćeg konzultantskog tržišta za Eu fondove.

 

Novoizabrana predsjednica Natalia Zielinska zahvalila je članovima na povjerenju: „Prije svega željela bi se zahvaliti na povjerenju kolega jer predstavljati udruženje najstručnijih profesionalca u domeni EU fondova je zaista veliko priznanje ali i odgovornost. Zadnje četiri godine aktivno sam radila u udruzi kao dopredsjednica što mi je omogućilo stvarni uvid ulogu ali i metodologiju rada HUP-a kao socijalnog partera. Kao strancu ovo je meni bilo jako intenzivno iskustvo jer sam se kroz HUP upravo sama razvijala, upoznavala kolege i stručnjake iz drugih udruga , osluškivala njihove potrebe i probleme , a i što je najbitnije dubinski sam upoznala sustav EU fondova u Hrvatskoj iz raznih perspektiva. Zato sam sretna da nakon ovih četiri godine ću moći svoje zaključke, znanje , svoj poljski malo drugačiji pristup materiji ali i stečeno iskustvo  primijeniti u formiranju načina rada ove udruge. Vjerujem da ću pridonijeti poboljšanju rada udruge ,a obzirom na njenu ulogu u procesu programiranja i provedbe EU fondova u Hrvatskoj - neposredno i cijelom tom sustavu.“

 

Ana Fresl, (PJR) dosadašnja predsjednica istaknula je: „Kao predsjednica Udruge profesionalaca u fondovima EU, što je uloga koju sam obnašala proteklih 8 godina, osjećam se ponosno i zadovoljno što sam imala priliku dati svoj doprinos ovom važnom i utjecajnom udruženju, koje predstavlja interese brojnih tvrtki i organizacija koje djeluju u području EU fondova, kao i mnogih krajnjih korisnika EU fondova u Hrvatskoj koje mi kao zajednica poslovnih savjetnika zastupamo. Tijekom svog mandata, uspješno smo radili na unaprjeđenju kvalitete usluga koje pružamo našim članovima, te na jačanju naših veza s  drugim relevantnim organizacijama i s tijelima državne uprave. Također smo aktivno sudjelovali u mnogim raspravama i inicijativama koje se tiču europskih fondova. Zahvaljujem na dugogodišnjem povjerenju i prilici da zajedno s članovima HUP-a pridonosim stvaranju bolje poslovne klime i napretku hrvatskog gospodarstva. Zahvalila bih i svim kolegama iz tvrtke PJR koji su sudjelovali u našem volontiranju i svim drugim kolegama, stručnjacima i konzultantima koji su podržavali i pomagali u radu udruge. Vjerujem da će Natalia uspješno nastaviti s radom na unaprjeđenju udruge i promicanju njenih ciljeva, te da će udruženje i dalje biti prepoznato kao relevantan sugovornik i partner u raspravama o europskim fondovima. U ime udruge, želim joj iskazati punu potporu te mu poželjeti uspjeh u radu i ostvarenju postavljenih ciljeva. Vjerujem da će predanost, znanje i iskustvo novog vodstva udruge, kao i do sad, biti ključni temelj za daljnji napredak naše branše i pomoći apsorpciji EU fondova u cjelini.

 

vrh stranice