Najave događanja

Panel savjetovanje ”Izmjene Zakona o radu i digitalne radne platforme u cestovnom prijevozu”

14.03.2023.

Hrvatsko društvo za transportno pravo i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) – Udruga prometa organiziraju u četvrtak 16. ožujka 2023. godine u 10:00 sati panel savjetovanje pod nazivom “Izmjene Zakona o radu i digitalne platforme u cestovnom prijevozu”.

Savjetovanje će se održati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 37a u Zagrebu.

Panel savjetovanje namijenjeno je specijalistima resornih ministarstava, cestovnim operaterima, zaposlenicima i predstavnicima digitalnih platformi, odvjetnicima, sucima, logističarima i ostalim dionicima na tržištu cestovnog prijevoza.

Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen. Rok prijave je  15. ožujka 2023. godine. Prijave na: info@hdtp.eu


Webinar - Radne aktivnosti vozača i uporaba digitalnog/pametnog tahografa

30.04.2021.

Respektabilni član HUP-Udruge prometa, Tahograf d.o.o. 8.5.2021. godine s početkom u 9h održat će webinar na temu:

• kompletnih pravila vožnje, rada, odmora i pauza
• pravilne upotrebe digitalnog tahografa
• razlikame između digitalnih i pametnih tahografa
• naknadnom unosu aktivnosti na vozačkoj kartici te
• što nas sve čeka u budućnosti u svijetu tahografa

Više detalja o radionici, načinu prijave, kotizaciji i dr. možete pronaći ovdje 

12. i 13.10.2017. Najava konferencije INTRANSLAW Zagreb

13.10.2017.

Poznavanje i razumijevanje pravnih propisa koji uređuju transportnu industriju, industriju transportnog osiguranja i prateće djelatnosti uvjet su očuvanja konkurentnosti ove strateški važne grane gospodarstva, ali i povjerenja u pravni sustav. Dinamičan razvoj transportnog prava, složena struktura međunarodnih konvencija i brojne izmjene hrvatskih transportnih propisa zbog usklađivanja s europskim pravom nametnuli su potrebu otvaranja specijaliziranog znanstveno – stručnog foruma posvećenog upravo unapređenju znanja, rasprave i razmjene najboljih praksi u okviru transportnog prava i svih grana prijevoza: pomorskog, zračnog i kopnenog, kao i u području prava transportnog osiguranja.
vrh stranice