Nadzor i kontrola zdravstvenih ustanova

14.05.2014.

Vezano uz nadzor i kontrolu zdravstvenih ustanova koje provodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje održan je sastanak Koordinacije zdravstvene njege (14. svibnja 2014.) s zamjenikom ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijanom Cesarikom te pomoćnicom ravnatelja HZZO-a za nadzor i kontrolu Marijom Hrastinski, dr. med. spec.
 
Predstavnicama HUP-a Maši Smokrović, Ružici Obradović i Marijani Filipić prezentirano je da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje provodi kontinuirani nadzor nad izvršavanjem ugovornih obveza pri ugovornim partnerima Zavoda koji su uključeni u mrežu javne zdravstvene službe.
Nadzorni poslovi, osim kontrole nad izvršavanjem ugovornih obveza, obuhvaćaju i kontrolu nad primjenom odgovarajućih zakonskih i podzakonskih propisa, međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i ostalih općih i pojedinačnih akata. Također, da kontrole mogu biti redovne i izvanredne.
Ovlasti i način rada kontrolora Zavoda, navela je pomoćnica ravnatelja uređen je i odvijaju se po točno propisanom postupku kako to nalažu odredbe Pravilnika o ovlastima i načinu rada kontrolora.
vrh stranice