Nacionalna konferencija projekta skillME

02.10.2017.

U petak, 29. rujna, s početkom u 9:30 sati u prostorijama HUP-a u Zagrebu održano je završno predstavljanje projekta skillMEna Nacionalnoj konferenciji.

Sudionicima su se obratili predstavnici partnera u projektu- Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića (STŠFV) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). 

Vesna Anđelić iz ASOO je uvodno predstavila projekt skillME te je izložila metodologiju izrade kurikuluma. Marija Šutina je prezentirala zaključke fokus grupa i intervjua koji su održani u prvoj fazi projekta te je dala osvrt na implementaciju razvijenih kurikuluma u tvrtkama iz metalne i elektroindustrije. Tanja Frketić iz STŠFV je predstavila implementaciju razvijenih kurikuluma u školama koje su učenicima pružile mogućnost dodatne nastave. Edukaciju su provele Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića i Elektrotehnička škola iz Zagreba.
Osim u Zagrebu, pilot edukacija za radnike je održana i u Varaždinu, u Elektrostrojarskoj školi.

Projekt skillME - Vještine u metalnoj industriji i elektroindustriji je trogodišnji projekt u kojem sudjeluju regulatorne agencije, strukovne škole i poslodavci iz Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Latvije. Projektom su se utvrdile nedostajuće vještine u industrijama i za njih su se razvili kurikulumi i materijali za učenje. Projekt je započeo krajem 2014. godine i završava u listopadu 2017. godine te je sufinanciran kroz program Erasmus+ Europske unije.
vrh stranice
vrh stranice