Mobilni radnici: obračun radnog vremena

29.05.2015.

HUP – Udruga prometa u suradnji s Upravom prometne inspekcije Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture te tvrtkom Tahograf d.o.o. (član HUP-a) u ponedjeljak 25. svibnja 2015.g. održala je radionicu: Mobilni radnici: obračun radnog vremena kako bi se poslodavci detaljnije upoznali s odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i najčešćim pogreškama u primjeni, osobito kod obračuna radnog vremena,
Prezentacije su održali dr.sc. Saša Šolman, dipl.ing, voditelj Službe inspekcije cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Zoran Kalauz, dipl. ing. stroj., izvršni direktor društva Tahograf d.o.o..

Četrdesetak sudionika radionice kroz prezentacije i raspravu upoznato je s promjenama koje donose nove izmjene Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i utjecajem na rad vozača, vođenjem evidencije rada i odmora vozača, pravilnom korištenju tahografa, dnevnom vremenu vožnje, prekidu vožnje, tjednom i dvotjednom vremenu vožnje, tjednom radnom vremenu, redovnom dnevnom odmoru, skraćenom dnevnom odmoru, izuzećima, dokumentacijom koju vozač mora imati u vozilu, obvezama prijevoznika, sadržajem tahografskog listića, načinom vođenja evidencije u slučaju kvara tahografa te u slučaju slobodnih dana, vikendima i sl. uz primjere.

Sljedeća regionalna radionica na ovu temu održat će se u utorak 9. lipnja 2015. godine s početkom u 11 h u Hrvatskoj udruzi poslodavaca – Podružnica Rijeka, Dolac 8/II, Rijeka. Sudjelovanje na radionici je besplatno za članove Hrvatske udruge poslodavaca, uz obaveznu prethodnu prijavu do utorka 2.6.2015.g. na adresu natali.komen@hup.hr ili faxom na 051/321 499 (poveznica - najava)
vrh stranice
vrh stranice