Ministar Kuščević održao je radni sastanak s Hrvatskom udrugom poslodavaca

02.03.2016.

Ministar Kuščević izjavio je da prepoznaje potrebu bolje suradnje s HUP-om i prihvatio ponuđenu suradnju.

Zagreb, 02. ožujka 2016. - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević održao je radni sastanak s delegacijom Hrvatske udruge poslodavaca koju je predvodio glavni direktor Davor Majetić. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja komunikacije i suradnje na obostranu korist dviju strana kao i hrvatskog gospodarstva i građana u cjelini.
Hrvatska udruga poslodavaca posebno je naglasila potrebu za kvalitetnijim uključivanjem Udruge u izradu propisa u ranoj fazi procesa donošenja, smatrajući da bi se na taj način poboljšala kvaliteta i provodljivost propisa i umanjila potreba za njihovim čestim mijenjanjem.
Ministar Kuščević izjavio je da prepoznaje potrebu bolje suradnje s HUP-om i prihvatio ponuđenu suradnju. Iznio je predstavnicima HUP-a u kratkim crtama osnovne reforme koje namjerava provesti u svom mandatu a odnose se na sređivanje geoprostornih podataka, jačanje građevinskog sektora te kvalitetno praćenje i odgovaranje na potrebe investitora u segmentima nadležnosti Ministarstva. Predstavnici HUP-a složili su se s prioritetnim temama koje je ministar izložio te najavili svoju potporu Ministarstvu u njihovoj realizaciji. Posebno je bilo govora o velikim infrastrukturnim projektima s kojima će Vlada krenuti u ovom mandatu, kao što je Pelješki most, kanal Dunav-Sava, značajni infrastrukturni projekti Hrvatskih željeznica, projekti navodnjavanja, zelene gradnje itd. koji će pomoći bržem rastu hrvatskog građevinskog sektora. Pitanje rješavanja nedostatka kvalitetne radne snage potrebno je rješavati zajednički kvalitetnim modelima kroz kratkoročne i dugoročne programe.

Na sastanku je istaknuta iznimna važnost kontinuiranog socijalnog dijaloga između Vlade, HUP-a i sindikata što je preduvjet u kvalitetnoj pripremi zakonodavnih prijedloga.

Ministar je delegaciji Hrvatske udruge poslodavaca predstavio svoje pomoćnike: za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu Danijela Žambokija i pomoćnika ministra za dozvole od državnog značaja, koji će tijesno surađivati s Udrugom na reformama, projektima i programa od zajedničkog interesa.


vrh stranice