MAMFORCE- projekt koji promiče obiteljski osviještene kompanije u Hrvatskoj

06.03.2014.

Privredna banka Zagreb i Vipnet dobili priznanje MAMFORCE COMPANY®
za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji uz jednake mogućnosti razvoja karijere

Zagreb, 6. ožujka 2014. - Na javnom predstavljanju projekta MAMFORCE COMPANY® službeno su objavljena imena prvih kompanija koje provodeći obiteljski osviještenu politiku omogućavaju svojim zaposlenicima ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života. Prve kompanije koje su stekle pravo korištenja naziva MAMFORCE COMPANY® su VIPnet d.o.o i Privredna banka Zagreb d.d.(PBZ). Certifikate su svečano uručile pomoćnica ministra gospodarstva i v.d. predsjednica HGK Sabina Škrtić i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić. Svečanoj dodjeli prisustvovali su Marija Knežević Kajari iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava te Maja Pokrovac, predstavnica HUP-a i Global Compact Hrvatska.
Cilj projekta je osvješćivanje važnosti ravnoteže posla i privatnog života prvenstveno za zaposlene majke kako bi mogle nesmetano razvijati profesionalnu karijeru uz istodobno odgovorno roditeljstvo. Očevi su nam također bitni jer se sve više mijenja uloga muškarca u obitelji i odgoju djece te time i u financijskom doprinosu obiteljskom budžetu.

Specifični cilj projekta je kroz proces audita kompanijama pomoći u razvoju i primjeni obiteljski osviještenih („family friendly“) politika koje će zaposlenicima olakšati ravnotežu posla i obitelji, odnosno privatnog života.

Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva tom je prigodom izjavila: „Podržavamo MAMFORCE projekt jer aktivno promiče uvođenje i unaprjeđenje dobrih radnih i organizacijskih praksi u hrvatskom gospodarstvu. Od posebnog je značaja činjenica da naglasak nalazi u poticanju ravnoteže posla i obitelji, što nedvojbeno utječe na zadovoljstvo i produktivnost zaposlenika, a samim time i veću konkurentnost cijelog našeg gospodarstva.“

„Važnost projekta i stjecanja znaka kvalitete MAMFORCE COMPANY očituje se u javnom prepoznavanju onih kompanija koje svojim zaposlenicima omogućavaju razvoj karijere bez obzira na različitosti i rodno podijeljene uloge koje su, nažalost, još uvijek prisutne u našem društvu. Takve pozitivne primjere treba sustavno isticati jer s dobrim praksama potičemo i druge na promjenu koja je nužna za daljnji razvoj društva“, istaknula je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Projekt, između ostalih, podržava HUP i Global Compact lokalna mreža za Hrvatsku.
vrh stranice
vrh stranice