Korlat Aronija u Bruxellesu osvojila prestižnu nagradu za okus i kvalitetu

02.07.2015.

Popularni liker Korlat Aronija je na ovogodišnjem prestižnom testiranju "ITQI Superior Taste Award 2015"  u Bruxellesu osvojio 2 zlatne zvjezdice za vrhunsku kvalitetu i okus (ocjena između 80-90% mogućih bodova). 

Priznanje dodjeljuje International Taste and Quality Institute iz Bruxellesa, koji ocjenjuje kvalitetu okusa svih kategorija proizvoda iz segmenta hrane i pića.


 

Stručni žiri sastojao se od 150 uglednih šefova kuhinja, stručnjaka za pića i sommeliera iz najpoznatijih europskih kulinarskih organizacija, među njima su i 24 vodeća chefa i sommeliera Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 europskih zemalja.

"Iznimno smo sretni i zadovoljni što smo ovu nagradu za izvrsnost, kvalitetu i okus dobili upravo za naš liker Korlat Aroniju, jer je to naš najnoviji proizvod. Korlat Aronija rezultat je znanja, truda i umijeća majstora destilacije Badela 1862. Oboružani strpljenjem i genijalnošću, oni su uspjeli uhvatiti samu esenciju tih bobica i pretočiti je u savršenstvo. Snagom tradicionalno pripremljene rakije od grožđa s položaja Korlat vinarije Benkovac, istakli su intenzivan i bogat slatko-trpki voćni okus koncentriranog soka." izjavila je Vesna Jurak, direktorica razvoja tehnologije jakih alkoholnih pića.

Korlat Aronija liker kreirana je u Vinariji Benkovac. Korlat je maleno mjesto u okolici Benkovca; a na toj lokaciji razvijaju se jedna od najpoznatijih vina Hrvatske.

Aronija, malo čudo prirode naviklo bujati u siromašnim uvjetima, bobica je budućnosti. Natprosječno je bogata aktivnim spojevima, vitaminima i mineralima te je jedan od najpoznatijih prirodnih antioksidansa današnjice.

Upravo to bila je početna inspiracija pri kreaciji okusa premium likera Korlat Aronije, prvog takvog proizvoda na tržištu. Tradicionalno pripremljena i destilirana rakija od grožđa s položaja Korlat sjajno je istakla intenzivan i bogat voćni okus aronije.

Za više informacija, posjetite i njihov web na www.korlat.hr.vrh stranice
vrh stranice