Koordinacija veledrogerija

HUP-Koordinacija veledrogerija djeluje u HUP-u od rujna 2017.g. te okuplja ključne predstavnike iz djelatnosti prometa na veliko lijekovima i medicinskim proizvodima, a s ciljem rješavanja problema i izazova s kojima se susreće zdravstveni sustav RH. HUP- Koordinacija veledrogerija će u nadolazećem razdoblju nastaviti kroz svoje djelovanje u HUP-u ukazivati na rješavanje ukupnih dugovanja bolnica, skraćivanje rokova plaćanja te na druge probleme unutar zdravstvenog sustava. Unutar HUP-Koordinacije formirane su tri radne grupe koje pokrivaju sljedeća tematska područja: javnu nabavu, regulativu te serijalizaciju/kvalitetu.

Predstavnici veledrogerija napustili sastanak: Vlada RH nije ponudila rješenje za nagomilana dugovanja koja iznose 5 milijardi kuna

19.10.2020.

Zagreb, 19.10.2020. - Predstavnici HUP- Koordinacije veledrogerija napustili su današnji sastanak održan u Ministarstvu zdravstva jer im i dalje nije ponuđeno rješenje za alarmantnu situaciju koju su uzrokovali enormni dugovi bolnica prema veledrogerijama. Dugovanja trenutno iznose 5 milijardi kuna, a mjesečno dug raste za više od 300 milijuna kuna.

vrh stranice
vrh stranice