Koordinacija nebankarskih institucija na financijskom tržištu

U HUP-u je osnovana Koordinacija nebankarskih institucija na financijskom tržištu koja okuplja sve institucije koje djeluju u financijskom okruženju kao što su predstavnici leasinga, factoringa, kreditne posrednike, kreditne unije, fondove i dr. srodne institucije koje čine značajni dio današnjeg financijskog tržišta.
Osnivanje Koordinacije pokrenuto je na inicijativu samih članova iz ove djelatnosti s ciljem kvalitetnijeg organiziranja na tržištu, boljeg gospodarskog povezivanja s ostalim djelatnostima, ali i boljeg organiziranja unutar same grupacije što im omogućuje platforma HUP-a. Koordinacija je izabrala i predsjedništvo koje će u mandatu od jedne godine voditi: Igor Škrgatić predsjednik i dopredsjednice gđa Melita Marčeta (voditeljica Akademije Zagrebačke burze) i gđa Ana Pirija Benaković (predstavnica Hrvatske udruge kreditnih unija). Igor Škrgatić je ujedno dopredsjednik HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika te je zadnjih 10 godina karijere proveo na odgovornim pozicijama u financijskoj industriji, od leasing industrije, bankarstva, osiguranja, private equity-a do mikrofinanciranja


Osnivanje Koordinacije pokrenuto je na inicijativu samih članova iz ove djelatnosti, a s ciljem kvalitetnijeg organiziranja na tržištu, boljeg gospodarskog povezivanja sa ostalim djelatnostima, ali i boljeg organiziranja unutar same grupacije.

Koordinacija je osnovana 3. listopada 2014. godine u HUP-u.

Kontakt osoba u HUP-u za dodatne informacije o radu Koordinacije:
Sanja Smoljak Katić
tel +385/1 4897 573,
e-mail: sanja.smoljak@hup.hr
vrh stranice