Konferencija vrijedna pažnje: Ulaganje u djecu kao temelj bolje budućnosti

28.05.2024.

UNICEF i Gloria organizirali su konferenciju ‘Djeca su naš najvažniji posao‘, gdje su mnogi ugledni i zanimljivi gosti iz različitih područja života govorili o problemima s kojima se susreću mlade generacije, ali i ponudili rješenja kako bi svijet postao kvalitetnije mjesto za ostvarivanje svih njihovih potencijala.

Uzvanike je zaintrigirala i panel-rasprava "Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost". Moderirala ju je Mirjana Matešić, direktorica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, a sudionici su bili glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić, voditeljica i novinarka na Novoj TV Marija Miholjek te profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Mislav Ante Omazić.

"Hrvatski poslodavci su najsvjesniji važnosti brige za zaposlenike. Svjedočimo neviđenom nedostatku radne snage i upravo je kvaliteta radnog mjesta jedan od glavnih preduvjeta za ublažavanje negativnih demografskih trendova. Sustavno se provode obiteljske politike - poput osnivanja vrtića za djecu, promoviranja rodiljnog dopusta očeva te slobodnog dana za prvi dan škole ili odlazak liječniku. Nakon pandemije je zaživio i rad od kuće. U tri desetljeća našeg postojanja zalažemo se za obiteljske politike i za kvalitetu društva u cjelini. Stabilno, sigurno i dobro plaćeno radno mjesto najbolja su demografska mjera", istaknula je Irena Weber, dodajući kako udruga kontinuirano upozorava i na problem neusklađenosti sustava obrazovanja i potreba tržišta rada. 

vrh stranice